ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ

MEDITERRANEAN HOTELS

Στον Όμιλο Mediterranean Hotels ανήκουν τα ξενοδοχεία :

Mediterranean Village 5* – Ακτή Καλλιθέας Παραλία Κατερίνης
Mediterranean Princess 4* – Παραλία Κατερίνης
Mediterranean Resort 4* – Βασιλέως Κωνσταντίνου 47 Παραλία Κατερίνης
Mediterranean Olympus 4* – Διονύσου 5 Λιτόχωρο Πιερίας

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera προσπαθεί  καθημερινά να περιορίζει σημαντικά τον αντίκτυπο των καθημερινών δραστηριοτήτων των ξενοδοχείων μας στο περιβάλλον. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στη διατήρηση καθαρής της Μεσογείου και να διαφυλάξει τις περιορισμένες πηγές νερού και ενέργειας, προς όφελος δικό μας και των επόμενων γενεών.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να συμβάλλει κανείς στην διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Ανανεώνουμε διαρκώς την οργανωμένη περιβαλλοντική μας πολιτική και υιοθετούμε κάθε νέα πρόταση που μπορεί να συνδράμει αποτελεσματικά στην προστασία του πλανήτη μας. Με χαρά και ιδιαίτερη τιμή καλωσορίζουμε και την συνεισφορά των πελατών μας σε αυτήν την προσπάθεια.

Στον Όμιλο Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera, λειτουργεί Οργανωμένο Τμήμα Συντήρησης Εγκαταστάσεων με εξειδικευμένους τεχνικούς, μόνιμους υπαλλήλους της εταιρείας, που συνεχώς ενημερώνονται και εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες. Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι η απρόσκοπτη και η κάτω από συνεχή επίβλεψη λειτουργία των ενεργοβόρων ή μη συστημάτων των ξενοδοχείων μας με σκοπό την μείωση των επιπτώσεων της λειτουργίας των ξενοδοχείων μας στο περιβάλλον. Στην κατεύθυνση αυτήν, ο Όμιλος Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera, με απόφαση του Προέδρου του Κου Βασίλη Λάμπρου, συμβολικά έχει ορίσει ως υπεύθυνο διαχείρισης Περιβαλλοντικών θεμάτων του Ομίλου, υπεύθυνο διαχείρισης των προγραμμάτων “Γαλάζιες Σημαίες” και “Green Key” τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συντήρησης του Ομίλου Mediterranean Hotels.

Στα ξενοδοχεία του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera, λαμβάνει χώρα ένα οργανωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής δράσης, σε τομείς που θα αναπτυχθούν στο παρακάτω “Σχέδιο Οργανωμένης Περιβαλλοντικής Δράσης” του Ομίλου. Το παρών κείμενο υπογράφεται ώς απόλυτη δέσμευση της Διοίκησης του Ομίλου για συνεχή βελτίωση των ενεργειών μας που σκοπό θα έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, του οικοσυστήματος, της Γής των Θεών του Ολύμπου, της Γής που δανειζόμαστε από τα παιδιά μας και πρέπει να παραδώσουμε σε αυτά.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Mediterranean Hotels

Βασίλειος Λάμπρου
Αρχιτέκτων Μηχανικός

 • Για την μείωση όσο το δυνατόν εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα, στο ξενοδοχείο Mediterranean Village, οι κινήσεις για εξυπηρέτηση των πελατών μας αλλά και η μεταφορά των εμπορευμάτων μας γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα τύπου Golf Cars, ενώ οι εσωτερικές μετακινήσεις των υπαλλήλων του τμήματος συντήρησης γίνονται με ποδήλατα.
 • Σε όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου υπάρχει άνετος χώρος φυλασσόμενου parking, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες κινήσεις οχημάτων.
 • Συστήνουμε πάντα στους πελάτες μας να χρησιμοποιούν την υπηρεσία ενοικιάσεως ποδηλάτων για τις κοντινές αποδράσεις τους, ώστε να αποφεύγεται η χρήση αυτοκινήτου.
 • Γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης στο μέγιστο ήπιων μορφών ενέργειας. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, ήταν η σχεδόν μηδενική κατανάλωση πετρελαίου σήμερα στα ξενοδοχεία του Ομίλου. Χρησιμοποιούνται για την ψύξη και την θέρμανση νέου τύπου κλιματιστικά μηχανήματα και αντλίες θερμότητας, προπάνιο στα πλυντήρια και στεγνωτήρια, ηλιακή ενέργεια και αντλίες θερμότητας στην παραγωγή ζεστού νερού, προπάνιο σε φούρνους και εστίες στις κουζίνες. Γίνεται προσπάθεια για αυτοματοποίηση της πλειοψηφίας των συστημάτων αυτών και συνεχής διαχείριση και έλεγχος από αυτοματοποιημένο κεντρικό σύστημα.
 • Χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα στην κατασκευή των κτηρίων ποσότητες αμιάντου, οι οποίες κατά την διάρκεια των ανακαινίσεων απομακρύνονται και αυτές.
 • Στην συντήρηση των κήπων των ξενοδοχειακών μας συγκροτημάτων, γίνεται προσπάθεια για παντελή απουσία γεωργικών φαρμάκων και άλλων χημικών βελτιωτικών.
 • Η ποικιλία του χλοοτάπητα του συγκροτήματος Mediterranean Village και Mediterranean Princess είναι τέτοια που δεν χρειάζεται χρήση ζιζανιοκτόνων και μυκητοκτόνων φαρμάκων. Η αφαίρεση των ζιζανίων γίνεται με χειρονακτικό τρόπο όταν απαιτείται.
 • Στην συντήρηση πρασίνου γίνεται χρήση μόνον οργανικών λιπασμάτων για να αποφευχθεί η παρουσία βαρέων μετάλλων στον υδροφόρο ορίζοντα στο υπέδαφος.
 • Στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess υπάρχει σύνδεση με καταθλιπτικούς αγωγούς με τον κεντρικό αγωγό λυμάτων του Δήμου και κατ΄επέκταση με τον κεντρικό Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Κατερίνης στο Βαρικό Πιερίας. Στα ξενοδοχεία Mediterranean Resort και Mediterranean Olympus υπάρχει απ’ ευθείας σύνδεση με τον Δημοτικό αγωγό λυμάτων.
 • Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στους ελαιοχρωματισμούς των δωματίων των πελατών και των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων μας δεν ταξινομούνται ως επικίνδυνα σύμφωνα με την Οδηγία 1999/45/ΕΚ και τις τροποποιήσεις της.
 • Αυτόματοι δοσομετρητές απορρυπαντικών και χημικών σε όλα τα πλυντήρια πιάτων, ποτηριών και λινών, ώστε να μην καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες αυτών.
 • Προτροπή στους πελάτες μας με μηνύματα σε κάθε δωμάτιο για χρησιμοποίηση «φιλικών» προς το περιβάλλον καλλυντικών μπάνιου και εάν είναι δυνατόν σε μικρές ποσότητες. Απαγορεύεται η χρήση σαμπουάν στις ντουζιέρες της παραλίας.
 • Για τον καλύτερο προγραμματισμό των δραστηριοτήτων μας και σε συνεργασία με Πανεπιστημιακές Μονάδες από ολόκληρη την Ελλάδα στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος, ένας πλήρης μετεωρολογικός σταθμός έχει εγκατασταθεί σε κτήριο του συγκροτήματος Mediterranean Village, παρέχοντας καθημερινά στοιχεία για ηλιοφάνεια, βροχόπτωση, υγρασία και θερμοκρασία, παρακολουθώντας ταυτόχρονα την μετατόπιση της ακτογραμμής, του ύψους κύματος κλπ.
 • Στην ακτή των 750 μέτρων περίπου του ξενοδοχείου Mediterranean Village αλλά και στην παραλία που εξυπηρετεί τα ξενοδοχεία Mediterranean Resort και Mediterranean Princess, υπάρχουν πολλές ποικιλίες ψαριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Ακτής Mediterranean Village αλλά και της Ακτής του Δήμου Κατερίνης, τα αποτελέσματα των αναλύσεων τα τελευταία χρόνια, τις κατέταξαν στην πρώτη κατηγορία καθαρότητας των νερών, βραβεύοντας για το 2014 τις ακτές αυτές με την «Γαλάζια Σημαία»
 • Διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών της ακτής Mediterranean Village από το προσωπικό του ξενοδοχείου στα πλαίσια της βράβευσης με “Γαλάζια Σημαία” και προτροπή για συμμετοχή των πελατών μας.
 • Καθημερινός καθαρισμός της βραβευμένης με Γαλάζια Σημαία Ακτής Mediterranean Village και ακτής που εξυπηρετεί το ξενοδοχείο Mediterranean Princess κατά την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου από εξειδικευμένο προσωπικό και με ανάλογα μηχανήματα.
 • Καθημερινός καθαρισμός και έλεγχος όλων των χώρων των ξενοδοχείων μας με οργανωμένα και εκπαιδευμένα τμήματα Housekeeping.
 • Τακτικός συχνός έλεγχος και καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων υγιεινής των ξενοδοχείων του Ομίλου.
 • Συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου για την προμήθεια απορρυπαντικών Οροφοκομίας, κουζίνας, πλυντηρίων πιάτων και ρούχων. Επιλογή πιστοποιημένων οικολογικών προϊόντων.
 • Εξονυχιστικός έλεγχος παραλαβών πρώτων υλών διατροφής από οργανωμένο τμήμα FB και ρητές προφορικές εντολές στο προσωπικό της κουζίνας των ξενοδοχείων μας.
 • Καθημερινή συχνή και σχολαστική αποκομιδή απορριμμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωσή τους. Φύλαξη ημερήσιων ποσοτήτων απορριμμάτων κουζίνας στο ξενοδοχείο Mediterranean Village σε ειδικό ψυκτικό θάλαμο.
 • Μηνιαίος χημικός και μικροβιολογικός έλεγχος του πόσιμου νερού στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess και ετήσιος έλεγχος μικροβιολογικός ανίχνευσης λεγεωνέλας στο νερό όλων των ξενοδοχείων μας.
 • Αυτόματη χλωρίωση πόσιμου νερού με ογκομετρικούς χλωριωτές στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess. Δοσομετρικός χλωριωτής στο ξενοδοχείο Mediterranean Resort.
 • Τακτικότατος σχολαστικός καθαρισμός των φίλτρων των κλιματιστικών μας μονάδων, καθώς και των φίλτρων των μονάδων εξαερισμού
 • Περιοδικό πρόγραμμα απεντομώσεων και ελέγχου τρωκτικών και εβδομαδιαίος έλεγχος από εξειδικευμένη πιστοποιημένη συνεργαζόμενη εταιρεία. Τήρηση αρχείου εντομο- μυοκτονιών. Έκδοση ανάλογου πιστοποιητικού από την πιστοποιημένη συνεργαζόμενη εταιρεία.
 • Καθιέρωση τριών ημερήσιων ελέγχων και καθαρισμός στο νερό των κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) των ξενοδοχείων του Ομίλου από εξειδικευμένο προσωπικό του τμήματος συντήρησης του Ομίλου κατά την κολυμβητική περίοδο. Έλεγχος PH και υπολειπόμενου χλωρίου με test-kits και περιοδικός έλεγχος με ηλεκτρονικό φωτομετρικό σύστημα που διαθέτει ο Όμιλος. Τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου με τα αποτελέσματα των μετρήσεων.
 • Χρησιμοποίηση του ελάχιστου των χημικών στις κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες). Χρήση πιστοποιημένων χημικών χλωρίωσης και απολύμανσης από αναγνωρισμένους Ευρωπαϊκούς Οίκους. Τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου χρησιμοποίησης χημικών.
 • Καθημερινός και συχνός καθαρισμός ακτών τους καλοκαιρινούς μήνες στα ξενοδοχεία Mediterranean Village (Γαλάζια Σημαία 2014) και Mediterranean Princess, από εξειδικευμένο προσωπικό και με κατάλληλα μηχανήματα.
 • Για την επέκταση και ενίσχυση του υπάρχοντος φυσικού περιβάλλοντος στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess, φυτεύτηκαν δενδρύλλια, θαμνοειδή, εποχιακά φυτά και μεγάλες επιφάνειες χλοοτάπητα.
 • Εκτός των άλλων, υπάρχουν και συντηρούνται περίπου 250 ρίζες ελαιόδεντρων στο ξενοδοχείο Mediterranean Village, 550 δέντρα Leyland, 180 λεμονοκυπάρισσα, 450 κουμαριές, 200 θαμνοειδή αγγελικές και συνολικά περίπου 60 Φοινικόδεντρα στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess.
 • Η συντήρηση πρασίνου αποτελεί έργο του οργανωμένου Τμήματος Συντήρησης του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera.
 • Απόλυτος σεβασμός στην διατήρηση του ζωικού πλούτου της περιοχής και στα εκατοντάδες πτηνά που τρέφονται και απολαμβάνουν την χλωρίδα των συγκροτημάτων του Ομίλου.
 • Συνεργασία με τοπικές ζωοφιλικές οργανώσεις και συλλόγους με σκοπό την προστασία και διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή.
 • Προτροπή προς τους πελάτες μας για ημερήσια επίσκεψη στον Δρυμό του Ολύμπου και επαφή με τον απεριόριστο φυσικό πλούτο του μυθικού βουνού.
 • Ελέγχουμε όσο μπορούμε τις προμηθεύτριες εταιρείες μας ότι δεν πειραματίζονται στην παραγωγή των προϊόντων τους με ζώα, ή χρησιμοποιούν άλλους μη αποδεκτούς τρόπους και πρακτικές.

Στον Όμιλο Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera, οργανώθηκε και υλοποιείται τα τελευταία χρόνια συστηματική αποκομιδή απορριμμάτων και πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα :

 

 • Ανακύκλωση χαρτιού και χάρτινων συσκευασιών των εμπορευμάτων, με τοποθέτηση ειδικής πρέσας χάρτου στο ξενοδοχείο Mediterranean Village σε συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης που αναλαμβάνει την αποκομιδή τους.
 • Ανακύκλωση γυαλιού και κενών μη επιστρέψιμων φιαλών σε ειδικούς κάδους στο ξενοδοχείο Mediterranean Village σε συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης που αναλαμβάνει την αποκομιδή τους.
 • Ανακύκλωση σιδήρου και αλουμινίου σε χώρο του ξενοδοχείου Mediterranean Village σε συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης σιδήρου που αναλαμβάνει την αποκομιδή τους.
 • Χρησιμοποιούμε πάντα ανακυκλωμένες συσκευασίες για τα μελάνια και τα toners των εκτυπωτών μας.
 • Στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης λαμπτήρων σε συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης λαμπτήρων που αναλαμβάνει την αποκομιδή τους.
 • Η αποκομιδή άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών γίνεται από πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.
 • Παραδίδουμε σε ειδική πιστοποιημένη εταιρεία τα τηγανέλαια από τα εστιατόρια και τις κουζίνες των ξενοδοχείων μας.
 • Έχουμε τοποθετήσει ειδικούς κάδους ανακύκλωσης σε όλα μας τα ξενοδοχεία και προτρέπουμε τους πελάτες μας να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας αυτήν.
 • Έχουμε τοποθετήσει ειδικούς κάδους ανακύκλωσης σε όλο το μήκος της βραβευμένης με Γαλάζια Σημαία παραλίας του ξενοδοχείου Mediterranean Village.
 • Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται επίσης και στην άσκοπη υπερκατανάλωση των προϊόντων και ως εκ τούτου υπάρχουν έντυπες οδηγίες για την σωστή χρήση τόσο των λευκών ειδών όσο και άλλων προϊόντων για αποφυγή επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από χημικά καθαρισμού όσο και της παραγωγής όσο το δυνατόν λιγότερων προϊόντων προς απόρριψη.
 • Στις κοινόχρηστες τουαλέτες των ξενοδοχείων έχουν τοποθετηθεί συστήματα στεγνώματος των χεριών με αέρα, με σκοπό την μείωση της κατανάλωσης χαρτιού.
 • Στους κήπους των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera επιλέγονται φυτά με ανθεκτικότητα στην ξηρασία, με αποτέλεσμα να απαιτούνται σχετικά μικρές ποσότητες ύδατος για την συντήρησή τους. Αυτόματο πότισμα με την δυνατόν μικρότερη κατανάλωση νερού, πάντοτε κατά τις βραδινές ώρες
 • Γίνεται προσπάθεια για μείωση της κατανάλωσης νερού χρήσης με μηνύματα προς τους πελάτες μας και με συνεχή εκπαίδευση και προτροπή προς το προσωπικό καθώς και με αυτοματισμούς όπου είναι δυνατόν (inverters κλπ)
 • Ενθάρρυνση των πελατών μας να χρησιμοποιούν τα ντούζ και όχι τις γεμάτες μπανιέρες, που καταναλώνουν σαφώς μεγαλύτερη ποσότητα νερού.
 • Σαφής προφορικές οδηγίες προς το προσωπικό κουζίνας και μπαρ για χρήση των πλυντηρίων πιάτων και ποτηριών μόνον με την τοποθέτηση σε αυτά της μέγιστης ποσότητας σκευών. Ταυτόχρονα τοποθέτηση γραπτών μηνυμάτων στα μηχανήματα
 • Σαφής προφορικές οδηγίες προς το προσωπικό πλυντηρίων για χρήση των πλυντηρίων λινών μόνον με την τοποθέτηση σε αυτά της μέγιστης ποσότητας λινών. Ταυτόχρονα τοποθέτηση γραπτών μηνυμάτων στα μηχανήματα
 • Σαφής προφορικές οδηγίες προς το προσωπικό οροφοκομίας για χρήση της δυνατόν μικρότερης ποσότητας νερού κατά τον καθαρισμό των δωματίων πελατών και των κοινόχρηστων χώρων
 • Αντικατάσταση πετσετών και λινών των πελατών μας με το σύστημα “wash on demand”. Ειδικά μηνύματα στα δωμάτια πελατών.
 • Τα καζανάκια στις τουαλέτες των δωματίων έχουν ρυθμιστεί να καταναλώνουν τη ελάχιστη ποσότητα νερού που απαιτείται.
 • Στις κοινόχρηστες τουαλέτες των ξενοδοχείων Mediterranean Village και Mediterranean Princess, τοποθέτηση φωτοκύτταρων στις βρύσες με σκοπό την ελάχιστη κατανάλωση νερού.
 • Μηνιαία καταγραφή καταναλώσεων ενέργειας στα ξενοδοχεία του Ομίλου και τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου, με αναγωγή κατανάλωσης ανά διανυκτέρευση.
 • Προσπάθεια για εκμετάλλευση στο μέγιστο δυνατόν της ενέργειας που προσφέρει ο ήλιος. Δίκτυα ηλιακών συλλεκτών έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου, με σκοπό την μέγιστη εκμετάλλευση της δωρεάν ενέργειας που μας προσφέρει στην παραγωγή ζεστού νερού.
 • Στα πλαίσια εξοικονόμησης ενέργειας στα ξενοδοχεία Mediterranean Princess, Mediterranean Resort και Mediterranean Olympus, αντικατάσταση εξ’ ολοκλήρου των εγκαταστάσεων παραγωγής ζεστού νερού, με τοποθέτηση τελευταίου τύπου αντλιών θερμότητας απόδοσης 1:4, συγκέντρωση του ζεστού νερού σε boilers τριπλής ενέργειας με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας. Επιτεύχθηκε δραματική μείωση (σχεδόν μηδενισμός) της κατανάλωσης πετρελαίου. Ταυτόχρονα εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων που μας παρέχονται από την σύγχρονη τεχνολογία σε σχέση με ανακύκλωση του ζεστού αέρα που αποβάλλεται από ψυκτικές μονάδες για θέρμανση ζεστού νερού κλπ.
 • Έχουν χρησιμοποιηθεί θερμομονωτικά κουφώματα, συνθετικά P.V.C. στα ξενοδοχεία Mediterranean Village, Mediterranean Princess και Mediterranean Olympus, και αλουμίνια στο ξενοδοχείο Mediterranean Resort, όλα κατασκευασμένα με ανακυκλώσιμα υλικά και με διπλούς μονωτικούς υαλοπίνακες διατομής 4-15-5.
 • Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% έχουν χρησιμοποιηθεί για τον φωτισμό λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας ή led, σύγχρονης τεχνολογίας.
 • Στους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους και σε κοινόχρηστες τουαλέτες χρησιμοποιούνται φωτοκύτταρα για την ενεργοποίησή του φωτισμού.
 • Για μεγαλύτερη οικονομία, η διαχείριση του εξωτερικού και μέρους του εσωτερικού φωτισμού στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess γίνεται με υπερσύγχρονο σύστημα BUS ενώ στα ξενοδοχεία Mediterranean Resort και Mediterranean Olympus γίνεται με χρονοδιακόπτες.
 • Έξυπνοι διακόπτες ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι ενεργοποιούνται με σύστημα κάρτας τεχνολογίας RF έχουν τοποθετηθεί στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess, ενώ στα 2 υπόλοιπα ξενοδοχεία του Ομίλου, η ενεργοποίηση του διακόπτη γίνεται με μαγνητική επαφή. Με τον παραπάνω τρόπο αποφεύγεται η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας όταν ο πελάτης δεν βρίσκεται στο δωμάτιο.
 • Γίνεται προσπάθεια για χρησιμοποίηση μηχανημάτων μη ενεργοβόρων στα ψυγεία και τους ψυκτικούς θαλάμους των ξενοδοχείων του Ομίλου.
 • Τους τελευταίους μήνες από το Τμήμα Συντήρησης του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera και με την απεριόριστη συγκατάθεση και προτροπή της Διοίκησης του Ομίλου που επενδύει οικονομικά και σε έμψυχο δυναμικό στην κατεύθυνση αυτήν, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια πειραματικής διασύνδεσης όλων των ενεργοβόρων συστημάτων των ξενοδοχείων του Ομίλου, του φωτισμού, του κλιματισμού, της παραγωγής ζεστού νερού, της λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών με υπερσύγχρονο σύστημα BUS και πλατφόρμες ARDUINO σε κεντρικό  υπολογιστή και χειρισμός τους ηλεκτρονικά και αυτόματα σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες, την εξωτερική θερμοκρασία, τις εξωτερικές συνθήκες φωτισμού, την πληρότητα των ξενοδοχείων μας και τις ανάγκες των πελατών μας. Σκοπός μας η δραστική μείωση κατανάλωσης ενέργειας τα επόμενα χρόνια.
 • Συμμετοχή του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera και παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας για ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COMENIUS. Συνδιοργάνωση της τελετής λήξης της Ελληνικής συμμετοχής στα πλαίσια του προγράμματος, με θέμα “ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ, ΜΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΜΠΕΛΙ” στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης.
 • Ο Όμιλος Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera, για Τρίτη συνεχή χρονιά γίνεται χορηγός στην διοργάνωση αγώνων Ιστιοπλοΐας με τίτλο ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ που διοργανώνεται εδώ και 20 συνεχή χρόνια από τον ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΛΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Στους αγώνες συμμετείχαν 150 περίπου αθλητές ηλικίας 7 έως 18 ετών με τα αγωνιστικά Ιστιοπλοϊκά σκάφη τους τύπου Optimist, Laser και 470. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στο διάστημα από 26 έως 29 Δεκεμβρίου 2013, ενώ η διαμονή των αθλητών και των παραγόντων έγινε στα ξενοδοχεία του Ομίλου Mediterranean. Με πρωτοβουλία του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera, στο πρόγραμμα των αγώνων εντάχθηκε και πρόγραμμα εκδηλώσεων με στόχο της ευαισθητοποίηση των αθλητών σε περιβαλλοντολογικά θέματα. Στα πλαίσια των αγώνων, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε σχέση με το Φυσικό κάλος της περιοχής, βασικές οδηγίες και Ενέργειες με σκοπό την προστασία των ακτών, βασικές Οδηγίες για προστασία του χώρου που αθλούμαστε και αγωνιζόμαστε, δηλαδή της Θάλασσας και του πλούτου που μας παρέχει, εθελοντικός καθαρισμός της Ακτής Mediterranean από τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές τους.
 • Ο Όμιλος Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera , ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΕΕΠΦ, συμμετείχε στο πρόγραμμα «BIG HOLLIDAY CLEAN» τον Ιούλιο του  2014. Φέτος ο ΕΟΤ ήταν ο επίσημος χορηγός της οικολογικής δράσης Make Holidays Greener, η οποία διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Travel Foundation, μέλη του οποίου είναι οι μεγαλύτεροι Tour Operators της Μ. Βρετανίας. Στόχος του Travel Foundation είναι η καθιέρωση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, ενώ θέμα της φετινής δράσης ήταν ο καθαρισμός παραλιών σε όλο τον κόσμο, με τίτλο Big Holiday Beach Clean Up. Στα πλαίσια του προγράμματος διοργανώθηκε εθελοντικός καθαρισμός της ακτής από πελάτες του ξενοδοχείου μαζί με το προσωπικό. Τοποθετήθηκαν στην είσοδο του ξενοδοχείου και του εστιατορίου αφίσες του προγράμματος και οι δράσεις του προτείνονταν από την reception κατά την άφιξη των πελατών στο ξενοδοχείο. Τυπώθηκαν και διανεμήθηκαν στους πελάτες του ξενοδοχείου 1000 φυλλάδια προβολής του προγράμματος.
 • Στα πλαίσια του προγράμματος “Big Holiday Beach Clean Up” διοργανώθηκε τον Ιούλιο του 2014 διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Ακτή Mediterranean”. Στον διαγωνισμό μπορούσαν να λάβουν μέρος οι πελάτες του Ομίλου, με έπαθλο δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο Mediterranean Village – 5 αστέρων. Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των πελατών μας μέσω της καλύτερης προβολής του προγράμματος Big Holiday Beach Clean Up. Συμμετείχαν περίπου 100 φωτογραφίες στον διαγωνισμό και η κριτική επιτροπή που αποτελούταν από τον Πρόεδρο του Ομίλου Κο Βασίλη Λάμπρου και τους διευθυντές των ξενοδοχείων μας, αποφάσισε για την καλύτερη φωτογραφία.
 • Στο τέλος Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός της Ακτής Mediterranean από το προσωπικό του ξενοδοχείου Mediterranean Village. Χρησιμοποιήθηκαν και όλα τα μηχανικά μέσα καθαρισμού ακτής που διαθέτει το ξενοδοχείο. Συμμετείχαν περίπου 100 εργαζόμενοι του Ομίλου, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Mediterranean Village. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή στους πελάτες του ξενοδοχείου της προσπάθειας του Ομίλου να κρατήσει την ακτή καθαρή, ώστε να ευαισθητοποιήσει τους πελάτες στο θέμα αυτό. Για τον λόγο αυτόν η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την συγκεκριμένη στιγμή και ώρα (11:00 πμ) που η παραλία ήταν γεμάτη από κόσμο. Η δράση αυτή θα επαναλαμβάνεται πιο τακτικά, ίσως με καλύτερη προβολή της στους πελάτες, με κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή τους στην δράση αυτήν και προσδίδοντας και έναν χαρακτήρα happening.
 • Συγχρόνως με τις προφορικές ρητές εντολές που δίδονται καθημερινά από την διοίκηση του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera με σκοπό την λελογισμένη χρήση νερού, ενέργειας και χημικών προϊόντων και για θέματα υγιεινής και ανακύκλωσης. Ο Όμιλος έχει προγραμματίσει για το 2015 παρουσίαση των θεμάτων αυτών σε συγκέντρωση όλων των υπαλλήλων του Ομίλου με την ευκαιρία της έναρξης της θερινής περιόδου. Ταυτόχρονα στα πλαίσια του προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” θα προτρέψει τους εργαζόμενους στον Όμιλο για διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών της ακτής Mediterranean Village.