ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ

MEDITERRANEAN HOTELS

Στον Όμιλο Mediterranean Hotels ανήκουν τα ξενοδοχεία :

Mediterranean Village 5* – Ακτή Καλλιθέας Παραλία Κατερίνης
Mediterranean Princess 4* – Παραλία Κατερίνης
Mediterranean Resort 4* – Βασιλέως Κωνσταντίνου 47 Παραλία Κατερίνης
Mediterranean Olympus 4* – Διονύσου 5 Λιτόχωρο Πιερίας

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera προσπαθεί  καθημερινά να περιορίζει σημαντικά τον αντίκτυπο των καθημερινών δραστηριοτήτων των ξενοδοχείων μας στο περιβάλλον. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στη διατήρηση καθαρής της Μεσογείου και να διαφυλάξει τις περιορισμένες πηγές νερού και ενέργειας, προς όφελος δικό μας και των επόμενων γενεών.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να συμβάλλει κανείς στην διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Ανανεώνουμε διαρκώς την οργανωμένη περιβαλλοντική μας πολιτική και υιοθετούμε κάθε νέα πρόταση που μπορεί να συνδράμει αποτελεσματικά στην προστασία του πλανήτη μας. Με χαρά και ιδιαίτερη τιμή καλωσορίζουμε και την συνεισφορά των πελατών μας σε αυτήν την προσπάθεια.

Στον Όμιλο Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera, λειτουργεί Οργανωμένο Τμήμα Συντήρησης Εγκαταστάσεων με εξειδικευμένους τεχνικούς, μόνιμους υπαλλήλους της εταιρείας, που συνεχώς ενημερώνονται και εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες. Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι η απρόσκοπτη και η κάτω από συνεχή επίβλεψη λειτουργία των ενεργοβόρων ή μη συστημάτων των ξενοδοχείων μας με σκοπό την μείωση των επιπτώσεων της λειτουργίας των ξενοδοχείων μας στο περιβάλλον. Στην κατεύθυνση αυτήν, ο Όμιλος Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera, με απόφαση του Προέδρου του Κου Βασίλη Λάμπρου, συμβολικά έχει ορίσει ως υπεύθυνο διαχείρισης Περιβαλλοντικών θεμάτων του Ομίλου, υπεύθυνο διαχείρισης των προγραμμάτων “Γαλάζιες Σημαίες” και “Green Key” τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συντήρησης του Ομίλου Mediterranean Hotels.

Στα ξενοδοχεία του Ομίλου Mediterranean Hotels – Pieria, Olympus Riviera, λαμβάνει χώρα ένα οργανωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής δράσης, σε τομείς που θα αναπτυχθούν στο παρακάτω “Σχέδιο Οργανωμένης Περιβαλλοντικής Δράσης” του Ομίλου. Το παρών κείμενο υπογράφεται ώς απόλυτη δέσμευση της Διοίκησης του Ομίλου για συνεχή βελτίωση των ενεργειών μας που σκοπό θα έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, του οικοσυστήματος, της Γής των Θεών του Ολύμπου, της Γής που δανειζόμαστε από τα παιδιά μας και πρέπει να παραδώσουμε σε αυτά.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Mediterranean Hotels

Βασίλειος Λάμπρου
Αρχιτέκτων Μηχανικός

 • Για την μείωση όσο το δυνατόν εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα, στο ξενοδοχείο Mediterranean Village, οι κινήσεις για εξυπηρέτηση των πελατών μας αλλά και η μεταφορά των εμπορευμάτων μας γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα τύπου Golf Cars, ενώ οι εσωτερικές μετακινήσεις των υπαλλήλων του τμήματος συντήρησης γίνονται με ποδήλατα.
 • Σε όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου υπάρχει άνετος χώρος φυλασσόμενου parking, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες κινήσεις οχημάτων.
 • Συστήνουμε πάντα στους πελάτες μας να χρησιμοποιούν την υπηρεσία ενοικιάσεως ποδηλάτων για τις κοντινές αποδράσεις τους, ώστε να αποφεύγεται η χρήση αυτοκινήτου.
 • Γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης στο μέγιστο ήπιων μορφών ενέργειας. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, ήταν η σχεδόν μηδενική κατανάλωση πετρελαίου σήμερα στα ξενοδοχεία του Ομίλου. Χρησιμοποιούνται για την ψύξη και την θέρμανση νέου τύπου κλιματιστικά μηχανήματα και αντλίες θερμότητας, προπάνιο στα πλυντήρια και στεγνωτήρια, ηλιακή ενέργεια και αντλίες θερμότητας στην παραγωγή ζεστού νερού, προπάνιο σε φούρνους και εστίες στις κουζίνες. Γίνεται προσπάθεια για αυτοματοποίηση της πλειοψηφίας των συστημάτων αυτών και συνεχής διαχείριση και έλεγχος από αυτοματοποιημένο κεντρικό σύστημα.
 • Χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα στην κατασκευή των κτηρίων ποσότητες αμιάντου, οι οποίες κατά την διάρκεια των ανακαινίσεων απομακρύνονται και αυτές.
 • Στην συντήρηση των κήπων των ξενοδοχειακών μας συγκροτημάτων, γίνεται προσπάθεια για παντελή απουσία γεωργικών φαρμάκων και άλλων χημικών βελτιωτικών.
 • Η ποικιλία του χλοοτάπητα του συγκροτήματος Mediterranean Village και Mediterranean Princess είναι τέτοια που δεν χρειάζεται χρήση ζιζανιοκτόνων και μυκητοκτόνων φαρμάκων. Η αφαίρεση των ζιζανίων γίνεται με χειρονακτικό τρόπο όταν απαιτείται.
 • Στην συντήρηση πρασίνου γίνεται χρήση μόνον οργανικών λιπασμάτων για να αποφευχθεί η παρουσία βαρέων μετάλλων στον υδροφόρο ορίζοντα στο υπέδαφος.
 • Στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess υπάρχει σύνδεση με καταθλιπτικούς αγωγούς με τον κεντρικό αγωγό λυμάτων του Δήμου και κατ΄επέκταση με τον κεντρικό Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Κατερίνης στο Βαρικό Πιερίας. Στα ξενοδοχεία Mediterranean Resort και Mediterranean Olympus υπάρχει απ’ ευθείας σύνδεση με τον Δημοτικό αγωγό λυμάτων.
 • Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στους ελαιοχρωματισμούς των δωματίων των πελατών και των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων μας δεν ταξινομούνται ως επικίνδυνα σύμφωνα με την Οδηγία 1999/45/ΕΚ και τις τροποποιήσεις της.
 • Αυτόματοι δοσομετρητές απορρυπαντικών και χημικών σε όλα τα πλυντήρια πιάτων, ποτηριών και λινών, ώστε να μην καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες αυτών.
 • Προτροπή στους πελάτες μας με μηνύματα σε κάθε δωμάτιο για χρησιμοποίηση «φιλικών» προς το περιβάλλον καλλυντικών μπάνιου και εάν είναι δυνατόν σε μικρές ποσότητες. Απαγορεύεται η χρήση σαμπουάν στις ντουζιέρες της παραλίας.
 • Για τον καλύτερο προγραμματισμό των δραστηριοτήτων μας και σε συνεργασία με Πανεπιστημιακές Μονάδες από ολόκληρη την Ελλάδα στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος, ένας πλήρης μετεωρολογικός σταθμός έχει εγκατασταθεί σε κτήριο του συγκροτήματος Mediterranean Village, παρέχοντας καθημερινά στοιχεία για ηλιοφάνεια, βροχόπτωση, υγρασία και θερμοκρασία, παρακολουθώντας ταυτόχρονα την μετατόπιση της ακτογραμμής, του ύψους κύματος κλπ.
 • Στην ακτή των 750 μέτρων περίπου του ξενοδοχείου Mediterranean Village αλλά και στην παραλία που εξυπηρετεί τα ξενοδοχεία Mediterranean Resort και Mediterranean Princess, υπάρχουν πολλές ποικιλίες ψαριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Ακτής Mediterranean Village αλλά και της Ακτής του Δήμου Κατερίνης, τα αποτελέσματα των αναλύσεων τα τελευταία χρόνια, τις κατέταξαν στην πρώτη κατηγορία καθαρότητας των νερών, βραβεύοντας για το 2014 τις ακτές αυτές με την «Γαλάζια Σημαία»
 • Διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών της ακτής Mediterranean Village από το προσωπικό του ξενοδοχείου στα πλαίσια της βράβευσης με “Γαλάζια Σημαία” και προτροπή για συμμετοχή των πελατών μας.
 • Καθημερινός καθαρισμός της βραβευμένης με Γαλάζια Σημαία Ακτής Mediterranean Village και ακτής που εξυπηρετεί το ξενοδοχείο Mediterranean Princess κατά την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου από εξειδικευμένο προσωπικό και με ανάλογα μηχανήματα.
 • Καθημερινός καθαρισμός και έλεγχος όλων των χώρων των ξενοδοχείων μας με οργανωμένα και εκπαιδευμένα τμήματα Housekeeping.
 • Τακτικός συχνός έλεγχος και καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων υγιεινής των ξενοδοχείων του Ομίλου.
 • Συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου για την προμήθεια απορρυπαντικών Οροφοκομίας, κουζίνας, πλυντηρίων πιάτων και ρούχων. Επιλογή πιστοποιημένων οικολογικών προϊόντων.
 • Εξονυχιστικός έλεγχος παραλαβών πρώτων υλών διατροφής από οργανωμένο τμήμα FB και ρητές προφορικές εντολές στο προσωπικό της κουζίνας των ξενοδοχείων μας.
 • Καθημερινή συχνή και σχολαστική αποκομιδή απορριμμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωσή τους. Φύλαξη ημερήσιων ποσοτήτων απορριμμάτων κουζίνας στο ξενοδοχείο Mediterranean Village σε ειδικό ψυκτικό θάλαμο.
 • Μηνιαίος χημικός και μικροβιολογικός έλεγχος του πόσιμου νερού στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess και ετήσιος έλεγχος μικροβιολογικός ανίχνευσης λεγεωνέλας στο νερό όλων των ξενοδοχείων μας.
 • Αυτόματη χλωρίωση πόσιμου νερού με ογκομετρικούς χλωριωτές στα ξενοδοχεία Mediterranean Village και Mediterranean Princess. Δοσομετρικός χλωριωτής στο ξενοδοχείο Mediterranean Resort.
 • Τακτικότατος σχολαστικός καθαρισμός των φίλτρων των κλιματιστικών μας μονάδων, καθώς και των φίλτρων των μονάδων εξαερισμού
 • Περιοδικό πρόγραμμα απεν